SWSA

De eerste paal van het nieuwe wandelnetwerk in het gebied van de Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude staat in de grond. In het voorjaar van 2017 moet het hele netwerk klaar zijn.

Vier gemeentes in Zuid-Holland hebben de handen ineen geslagen: Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude. Met elkaar realiseren ze een samenhangend wandelnetwerk. Bij Zuivelboerderij De Veldhoeve in Zoeterwoude werd onlangs de aftrap gevierd met het slaan van de eerste knooppuntpaal.

Het nieuwe wandelnetwerk zal circa 450 kilometer beslaan. Een groot deel gedeelte daarvan is nieuw aan te leggen. Bestaande, in het veld gemarkeerde routes worden onderdeel van het netwerk. Verwacht wordt dat het netwerk in het voorjaar van 2017 geheel gereed is en in gebruik genomen kan worden.

Wethouder Ton de Gans van de gemeente Zoeterwoude is verheugd met de samenwerking in dit netwerk: “ Ons prachtige veen-, weide- en watergebied wordt zo beter ontsloten voor de wandelaar. Wandelaars kunnen nu eenvoudig een route volgen en genieten van het landschap. Onderweg komen ze meer te weten over de omgeving, flora en fauna en het ontstaan van het gebied. Ook een bezoekje aan een boerderijwinkel of het volgen van een themaroute is mogelijk. Zo is er voor iedere recreant iets te vinden.”

Ook ondernemers zijn blij met de kansen die dit netwerk hen biedt. “Wij hebben een pareltje in de Randstad en daar zijn we als agrarische gemeenschap erg trots op”, beaamt Edwin Veldhuizen, eigenaar van De Veldhoeve. “En dat delen we graag met anderen dus kom maar op met die wandelaars!”

Meer informatie over de plannen, routes, verbindingen en aansluitingen lees je op www.boerenlandwandelen.nl.

 

Bron: www.wandelnet.nl