SWSA

Op verschillende plekken in de Rijn- en Veenstreek hebben boeren en grondbezitters delen van hun terrein opengesteld. De Boerenlandpaden.

Al wandelend kom je door de mooiste delen van het gebied. Langs statige molens, wuivende rietkragen, sappige weiden met grazende koeien en nog veel meer. Je beleeft de weidse natuur van het veenweide gebied en de droogmakerijen op z’n puurst.

Stel zelf je wandeling samen
In februari 2017 is het wandelknooppunten netwerk Rijn- en Veenstreek geopend. De boerenlandpaden zijn geïntegreerd in het wandelnetwerk. Bij het netwerk hoort een wandelkaart. Op de kaart zie je een aantal knooppuntnummers. De afstanden tussen deze knooppunten staan in kilometers aangegeven. Via de genummerde palen wandel je van knooppunt naar knooppunt, dat kan in beide richtingen. Wil je ook weer eindigen op het knooppunt waar je de route begint? Onthoud dan het nummer van je startplaats. Op deze kaart tippen wij een aantal routes. Starten kun je vanaf elk genoemd knooppunt.

Te gast
Als je gebruik maakt van de boerenlandpaden ben je te gast op het terrein van anderen. Daarvoor gelden wel een aantal regels. Honden zijn bijvoorbeeld niet overal toegestaan en in het broedseizoen (half maart tot half juni) zijn bepaalde gedeelten van de routes afgesloten voor wandelaars. Bekijk dus goed de wandelkaart voordat u op pad gaat.

Link: https://www.landschapsfondshollandrijnland.nl/boerenlandpaden/